Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:24:28 GMT

حاصل جمع‌هایی که به تفریق می‌رسد

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۷۳۸۳

حاصل جمع‌هایی که به تفریق می‌رسد

پیرزن هفت هشت ماهی است از خانه بیرون نرفته است، شوهرش نخستین مشتری نانوایی سنگکی سرکوچه است که همان ساعت ۶ صبح می‌رود دم نانوایی و همان سر صبحی که کسی در خیابانها  نیست از سوپر مارکت خرید می‌کند، هر بار هم ۳ تا ماسک روی هم می‌زند و حتی روی دستکش‌های پلاستیکی‌اش نیز ۲ نایلون می‌کشد و خرید صبحگاهی می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرزن از پشت پنجره دودآلود آپارتمانش خیابان را می‌پاید، چشمش روشن می‌شود به سیگاری که چند دختر جوان‌ گوشی به دست بین خودشان رد و بدل می‌کنند.

از پشت آن یکی پنجره، مغازه شوهرش را دید می‌زند، مغازه‌ای تا پارسال چهار لنگه باز بود اما این روزها، پنجره چوبی بسیار کوچکی روی درب چوبی مغازه قدیمی درست کرده است و نوشته است: "لطفا چاقو و قیچی را برای تیز کردن یا دسته کردن از اینجا تحویل دهید". 

چند وقتی است که شوهرش، چاقو و قیچی‌های تحویل گرفته را برای تیز کردن به منزل آورده است از بس که الکل به چاقو و قیچی‌ها زده همه تیغه ها زنگ زده‌اند و شماره مشتریان را گرفته است، اما جرات نمی‌کند به آنها زنگ بزند تا بیایند و امانتی‌شان را تحویل بگیرند. 

امشب پیرزن و پیرمرد مهمان دارند، پیرمرد نگران حضور فرزندانش است هرچند دلش برای نوه‌هایش خیلی تنگ شده است،اما مدام با غرولند به پیرزن می‌گوید: "چه کنم؟ می‌شود بچه‌هایم را خانه راه ندهم؟ در این شهر غریب امیدشان فقط به من است، خودشان هم باید در این شرایط مراعات می‌کردند و نمی‌آمدند".

حالا ماه در وسط آسمان جاگیر شده است، پیرزن با چند تکه یخ به قول خودش قرمه سبزی را جا انداخته است و روی برنج دم کشیده هم یک نیم مَلاغه روغن می‌ریزد، اما چه کسی می‌داند، شب برای بچه‌ها شهد است اما برای پیرمرد و پیرزن، شب شط علیلی است.

دختران و دامادها، پسران و عروس‌ها با بچه‌ها وارد آپارتمان می‌شوند، صدای راه رفتن روی پله آنها از طبقه هم کف تا طبقه چهارم هم می‌رسد، همه وارد خانه می‌شوند و دخترها و پسرها و دامادها حسابی پیرمرد و پیرزن را تحویل می‌گیرند، کیک تولد پیرمرد را روی پیشخوان اُوپن آشپرخانه می‌گذارند.

دختر بزرگ به پیرزن می‌گوید:"ننه‌جان خیالت تخت؛ ما همه دستهایمان را الکل زده‌ایم و ضدعفونی کرده‌ایم و ماسک هم که زده‌ایم، تازه ۲ پسرها هم که کرونا گرفتند و خدا را شکر خوب شده‌اند و دیگر نمی‌گیرند و به کسی انتقال نمی‌دهند". 

بحث خانوادگی تازه گل انداخته است، یکی از دامادها از نوه دختری پیرمرد درباره رتبه کنکور امسال او می‌پرسد و اینکه بهتر شد، رشته پزشکی را انتخاب نکرده است چون وضعیت پزشکان در این شیوع بیماری کووید ۱۹ خطرناک است و آنها یکی یکی دارند جان خود را از دست می‌دهند.

بحث خانوادگی از انتخابات آمریکا، قیمت دلار و خرید زمین، به مباحث شیوع ویروس کرونا می‌رسد و هر کسی اظهار نظر می‌کند، اینکه برخی‌ها نوشته‌اند که کرونا با "گلاب" و "زنجبیل" دفع می‌شود و یکی از زنان نیز درباره مشکلات درسی پسرش با شبکه شاد در زمان شیوع کرونا ،می‌گوید که او را بسیار این روزها عاجز کرده است.

پسر بزرگ سر صحبت را با پیرمرد باز می‌کند از او می‌پرسد:"مش قربانعلی حاج اسماعیل را که می‌شناختی؟" پیرمرد از او به نیکی یاد می‌کند، پسر بزرگ با تلخ کامی اعلام می‌کند که "بنده خدا این همه کار کرد و نخورد ، دست آخر هم کرونا جانش را گرفت". 

داماد بزرگ ادامه می‌دهد:" بنده خدا خیلی هم مراعات می‌کرد، می‌گویند پسر و عروس‌اش هر ۲ کرونا گرفته بودند و به خاطره اینکه پسر ۶ ساله‌شان کرونا نگیرد، او را برده بودند و گذاشتند خانه مش قربانعلی خدا بیامرز و به احتمال زیاد پیرمرد از نوه‌اش ویروس را گرفته بود". 

کم‌کم ماه به میان آسمان آمده است و جشن تولد برای پیرمرد را با بریدن کیک ۷۰ سالگی او به پایان می‌رسد و نه پیرزن و نه پیرمرد هیچ کدام لب به  کیک نمی‌زنند، چون هر دو قند بالایی دارند و شب باید برای همراهی مهمان‌ها یک بشقاب برنج برخورند. 

حالا چند روزی از آن جشن گذشته است، پیرزن سرفه‌هایش بند نمی‌آید و هرچه گل شقایق برای ضد سرفه و آویشن برای بهبود ریه‌هایش دم کرده است، خوب نمی‌شود و هنوز صدای سرفه‌هایش از طبقه چهارم تا طبقه هم کف به گوش می‌رسد.

این نوعی از روایت‌های این تلخ روزهای جمع‌های خانوادگی است که با جمع شدن یکی‌یکی کنار هم، یکی‌یکی از اعضا خانواده‌ها کم می‌کند و شیوع ویروس کرونا تا پشت در خانه‌ها آمده است.

افزون بر ۷۰درصد مبتلایان به کرونا در چهارمحال و بختیاری از دورهمی‌هاست

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به تشدید شیوع ویروس کرونا تاکید کرد: بیش از ۷۰ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا ناشی از دورهمی های خانوادگی و حضور در مراسم‌هاست.

اقبال عباسی عباسی با بیان اینکه۷۰ درصد مردم استان در دورهمی‌ها و تجمعات خانوادگی مبتلا می‌شوند، تصریح کرد: اگر بتوان این دورهمی‌ها را تعطیل کرد می‌توان زنجیره عامل بخش عمده‌ای از شیوع کرونا را قطع کرد.

دوری و دوستی؛همین حالا لطفا

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز  گفت: نزدیک به ۷۰ درصد شیوع ویروس کرونا در استان به سبب برگزاری مجالس خانوادگی و مراسم‌های عزاداری و عروسی بوده است.

مجید شیرانی افزود: با وجود توصیه‌های مکرر به خودداری از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و مجالس ترحیم و عروسی، همچنان برخی از خانواده‌ها نسبت به این توصیه مهم بی‌توجه هستند و جان خود و اطرافیانشان را به خطر می‌اندازند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ آزمایش مثبت کرونا و وجود ناقلان بی‌علامت و کم‌علامتی که تاکنون شناسایی نشده‌اند، برآورد می‌شود بین ۳۰ تا ۵۰ هزار ناقل ویروس کرونا در استان وجود داشته باشد.

شیرانی افزود: در حال حاضر در بدترین وضعیت شیوع کرونا قرار داریم و ۴۰۰ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۷۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

وی ادامه داد:چنین شرایطی نشانگر دورنمای خوبی از وضعیت استان نیست و با توجه به گردش بالای ویروس در سطح جامعه، به احتمال زیاد به صورت تصاعدی شاهد شیوع بالا ویروس در هفته‌های آینده خواهیم بود.

به گفته وی، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰  آزمایش قطعی مثبت در استان به ثبت می‌رسد که این آمار در کنار ناقلان بی‌علامت یا کم علامت که مورد شناسایی قرار نگرفته‌اند، جمعیت ۳۰ تا ۵۰ هزار نفری مبتلا و ناقل به ویروس کرونا را در استان نشان می‌دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، اعمال محدودیت‌های جدید از اول آذرماه را فرصت مناسبی برای مهار و کنترل ویروس کرونا دانست و گفت: اگر چه برای اعمال این محدودیت‌ها کمی دیر شده است و باید زودتر این طرح اجرا می‌شد اما این محدودیت‌های ۲ هفته‌ای بهترین فرصت برای شکستن شیب صعودی منحنی شیوع است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری در خانه بمانیم محدودیت های کرونا پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری در خانه بمانیم محدودیت های کرونا ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری در خانه بمانیم محدودیت های کرونا اخبار کنکور چهارمحال و بختیاری ویروس کرونا محدودیت ها شیوع ویروس دورهمی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بلاگرها متقلب شدند؛ ماجرای ازدواج پیرزن ۸۵ ساله با پسر ۲۵ ساله در ایران!
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟