Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:44:50 GMT

یلدای کرونایی، حاصل جمع‌هایی که به تفریق می‌رسد

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۷۶۴۳

یلدای کرونایی، حاصل جمع‌هایی که به تفریق می‌رسد

طولانی‌ترین شب سال اگرچه نزد ایرانیان به شب یلدا و ساعات دورهم نشینی و شور و شادی مرسوم است اما حاصل همین در کنار هم بودن، سلام دوباره به موجی دیگر از شیوع کرونا منتج خواهد شد.

در واقع یلدای کرونایی حاصل جمع شدن و دورهمی‌هایی است که زمینه ابتلا به ویروس کرونا و افزایش مرگ و میرها را مهیا می‌سازد.

آمارها نشان می‌دهد، دلیل اصلی شیوع کرونا و بحرانی شدن این وضعیت به همان دورهمی‌های خانوادگی باز می‌گردد و اغلب سنین میانسال و کهنسال درگیر این ویروس می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه شب یلدا رسم دیدار به بزرگان خانواده و به نوعی مراسم عیدانه زمستانی مردم ایران زمین است اما تصمیم منطقی در شرایط کنونی، تغییر این سنت دیرینه و به نوعی «دور ماندن بهتر از هرگز نماندن» است.

هر چند برای ما ایرانیان که همواره انس و محب در کنار اعضای خانواده را بیش از هر رسم و رسوم دیرینه‌ای ترجیح می‌دهیم، وضعیت پیش آمده سخت و دشوار است اما حفظ سلامت هم نوع به خصوص بستگان نزدیک بسیار حایز اهمیت خواهد بود.

از سوی دیگر، محدودیت‌های اخیر عامل بسیار تاثیرگذار در کاهش شیوع کرونا در سطح جامعه بوده و پازل مقابله با موج فراگیر شدن این ویروس به طور قطع ممانعت از برپایی مراسم‌های شب یلدا به صورت خانوادگی و دورهمی‌ها است.

محدودیت‌های اخیر عامل بسیار تاثیرگذار در کاهش شیوع کرونا در سطح جامعه بوده و پازل مقابله با موج فراگیر شدن این ویروس به طور قطع ممانعت از برپایی مراسم‌های شب یلدا به صورت خانوادگی و دورهمی‌ها است.

اینگونه است که می‌توانیم وضعیت رنگارنگ شیوع کرونا در سطح شهرها را به سمت و سوی سفید سوق دهیم و آرامش نسبی را در  جامعه مرگبار کرونا جاری کنیم.

ماه‌ها از هم نشینی مردم جهان با کرونا سپری می‌شود و در این ایام آنچه که برداشت همگانی را به دنبال داشته، مرگ بی‌رحمانه در جنگ و جدل با این ویروس است.

حالا هم با توجه به فرارسیدن فصل زمستان و کاهش دما و برودت هوا، طبیعتا تجمع‌ها و حضور مردم در فضاهای بسته بیشتر می‌شود و با بسته شدن پنجره‌ها نیز تهویه انجام نمی‌شود تا در صورت بی توجهی به پروتکل های بهداشتی، پیک و اوج دوباره کرونا را در زمستان شاهد باشیم.

افزایش ابتلا به کرونا در شب یلدا و خدای ناکرده بی‌توجهی مردم به هشدارها، شیوع چندبرابری طی هفته‌های آتی را به دنبال خواهد داشت بنابراین ضروری است که مردم توصیه یلدای مجازی را جدی بگیرند.

به گزاش ایرنا، امسال ایرانیان شب یلدا را به خاطر شیوع ویروس کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی متفاوت از سال‌های گذشته برگزار خواهند کرد.

یکی از ویژگی‌های جشن باستانی شب یلدای باستانی، برپایی دورهمی‌های خانوادگی است اما توصیه‌های پزشکی بر این است که این جشن با پرهیز از حضور دستجمعی برگزار شود.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش گفت که نگران شدید شیوع و گسترش موج دیگر کرونا بعد از دورهمی شب یلدا به خصوص در مناطق سردسیر و شمالی کشور هستیم.

وی از مردم همه مناطق کشور خواست تا دورهمی و تجمع خانوادگی را به حداقل رسانده و شب یلدای امسال را به صورت مجازی برگزار کنند.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور (اوایل اسفند ۹۸) تا کنون ۵۳ هزار و ۲۷۳ نفر هموطنان جان خود را از دست داده‌اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا همدان شب یلدا یلدای متفاوت پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا همدان شب یلدا یلدای متفاوت ویروس کرونا همدان شب یلدا یلدای متفاوت اخبار کنکور ویروس کرونا شیوع کرونا دورهمی ها شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • همایش پیاده روی خانوادگی در شهر رزن
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • همکلاسی‌های سابق بعد از ۳۹ سال دوباره پشت نیمکت مدرسه نشستند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد